Yoğun bakım ünitesi tüm kritik hastalara sağladığı yaşamsal destek nedeniyle toplam sağlık hizmeti içinde çok önemli bir yere sahiptir. İleri teknolojinin de katkılarıyla, son yıllarda yoğun bakım hizmeti büyük gelişmeler göstermiştir. Toplumların ortalama yaşam sürelerindeki gelişmeler de yoğun bakım ünitelerindeki bu verimli gelişmelerin katkısı büyüktür.

Yoğun bakım hizmeti çok yönlü bir ekip çalışmasıyla mümkündür. Tüm cerrahi ve dahili dalların, son derece gelişmiş teknolojiye sahip laboratuarın ve görüntüleme (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans, ultrasonografi v. b.) merkezinin 24 saat süreyle desteği olmaksızın yoğun bakım ünitesinde etkin ve kaliteli yaşamsal destek ve tedavi sağlanması mümkün değildir. Her biriminde “ileri teknoloji” kullanılmış olan hastanemizin GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ tüm gelişmiş teknolojik ekipmana sahip 28 yatak kapasitesine sahip bir birimdir.

İlk yaştan itibaren tüm kritik hastalarda optimal desteğin sağlanabildiği yoğun bakım servisimizde tüm ciddi acil vakalara anında etkili bir şekilde müdahale edilebilmektedir. GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ “24” saat boyunca genç, tecrübeli kadrosuyla hizmet vermektedir. Hastalarımız bire bir hemşire takibinde olup, tedavileri tecrübeli yoğun bakım hekimlerince sürdürülmektedir. GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’inde de Bilimsel ve Etik yaklaşımdan hiçbir şekilde taviz verilmemektedir.

Hastanemiz GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ kendi staf kadrosu dışında ulusal ve uluslar arası tecrübeleri olan diğer branş hekimlerinin de 24 saat süreyle desteğini almaktadır.

Gerektiğinde herhangi bir saatte hastamızın tüm laboratuar tetkikleri yapılabildiği gibi, tüm görüntüleme teknikleri (BT/bilgisayarlı tomografi, MR/manyetik rezonans, röntgen, ultrasonografi v.b.) uygulanabilmektedir.

Her yatak başında yapay solunum cihazı olup, tüm hastalar en ileri tekniklerle monitörize edilebilmektedir.

İlk yaştan itibaren tüm KRİTİK HASTA’ların kabul edilebildiği GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ’inde;

• Tüm travma (kafa travması, göğüs travması, ciddi kırıklar, tüm vücut travmaları v.b.) hastalarına,
  • Beyin kanamalarına,
  • Felçlere,
  • Ciddi solunum yetmezliklerine,
  • Ani gelişen veya devamlı böbrek yetmezliklerine,
  • Sinir sistemi hastalıklarına (Myastenia Gravis, Guillian Barre vb.)
  • Ciddi infeksiyonlara,
  • Zehirlenmelere,
  • Ciddi yaralanmalara,
  • Ciddi yanıklara ve daha birçok kritik hastalığa anında müdahale edebilecek tüm teknik ve personel desteğine sahiptir

Tüm kritik hastalar ileri yaşamsal desteğin sağlanabildiği araçlarımızla 24 saat süreyle kara, hava (ambulans uçak ve helikopter) ve denizden hastanemiz yoğun bakım ünitesine ulaştırılabilir.

erişkin yoğun bakım ünitesi