Skip links

Yüz Germe

Estetik Cerrahi

Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Yüz germe estetik nedenlerle yapılan tıbbi bir işlem olarak görülse de, bazen tıbbi bir gereklilik olması sebebiyle de yapılabilir. Genellikle estetik nedenlerle yapılan yüz germe ameliyatını günümüzde sadece kadınların tercih ettiğini söylemek kesinlikle doğru değildir. Günümüzde erkekler arasında da oldukça popüler olan yüz germe işlemleri çoğunlukla belli bir yaştan sonra sarkan ve sıkılığını kaybeden yüz derisini eski haline getirmek için tercih edilmektedir. Yüz germe ile ilgili bir yaş sınırından bahsetmek tam olarak doğru değildir çünkü kişinin yüzünün yaşlandığını hissetmesi ve çalışma sonucunda yüzün dinamizmini kaybettiğini fark etmesi operasyonu tercih etmesi için yeterlidir.

    Ameliyatsız Yüz Germe İşlemi Yapılabilir mi?

    Botoks, dolgu, lazer, hücre tedavisi gibi cerrahi bir operasyondan çok daha kolay olan yöntemler olarak da bilinen bu işlemler, yüz germe ameliyatsız işlemler olarak bilinir. Bu aşamada tüm bu işlemlerin mutlaka kalifiye kişiler ve uzmanlar tarafından hijyen şartlarına uyan mekanlarda yapılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bu koşullar olmadan yapılan işlemlerin enfeksiyon ve alerji gibi ciddi sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır. Bu tür bilinçsiz uygulamaların yol açtığı sorunlar, kamuoyunda defalarca ifade edildiği gibi, insanları telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşı karşıya bırakmaktadır.

    Unutulmaması gereken bir diğer nokta da botoks, lazer ve hücresel tedavi gibi uygulamalardan kalıcı sonuçlar beklenmemelidir. Yapılan bu işlemlerin etkisi 6 ay veya 1 yıl süre boyunca kalmakta ve ardından ortadan kaybolmaktadır. Etkinliği kaybolan işlemin tekrarlanması gerekir.

    Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

    Cildin zayıflaması, sarkması gibi cilt şeklindeki değişiklikler ortaya çıkması hem kadın hem de erkeklerde görülebilecek ve özgüven eksikliğine neden olabilecek problemlerin arasında yer alır. Bu gibi durumlarda önerilen yüz germe ameliyatı cildin eski sağlıklı ve sıkı görüntüsüne ulaşmasını sağlayacak ve bu durumda hasta çok daha genç gözükecektir.

    Yüz Germe Ameliyatı Ne Kadar Etkilidir?

    Doğru planlanmış bir yüz germe operasyonu ile hastanın yüzünde 5-10 yıllık bir gençleşme sonucu elde etmek çok mümkündür. Bunun yanı sıra sigara ve alkol tüketimi, stresli yaşam tarzı, uykusuzluk, spor ve egzersizden kaçınma, yetersiz ve sorunlu yeme-içme alışkanlıkları ve belki de en önemlisi güneş korumasının olmaması gibi faktörler yüz germe operasyonunun etkilerinin süresinin kısalmasına neden olabilir.

    Yüz Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?

    Yüz germe sırasında sadece cilt değil tüm cilt katmanları şekillendirilir. Deriden yapılan bir kesi cilt altındaki bağ dokuları, kasları ve gevşek dokuları uyuşturur. Bu derin cilt altı dokulara dokunularak gevşek ve gevşek elemanlar normal yüzde olması gereken yerlere taşınır ve var olan bozukluklar giderilir. Yüz germe ameliyatı denilince akla gelen temel sorulardan biri de ameliyat sonrasında iz olup olmayacağıdır. Yüz germe operasyonu endoskopik yöntemle 1-2 milimetrelik küçük kesilerden yapıldığından ve saç içinde kaldığından herhangi bir iz kalmaz. Klasik yöntemlerle bu kesiler kulak önü ve arkasında yer aldığı için arada doğal yüz hatları olduğu için zamanla iyileşir ve görünmez hale gelir.

    Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

    Yüz germe ameliyatı yaptıranlar operasyondan kısa bir süre sonra günlük yaşantılarına döndüklerini dile getirmektedir. Gelişen plastik cerrahi teknolojisi ve endoskopik cerrahi yöntemleri sayesinde ameliyat sırasında doku hasarı en aza indirilmektedir. Bu durum hastaların iyileşme süreleri de gözle görülür şekilde hızlanmasına neden olmuştur. Ameliyattan sonra hastanede yatış genellikle bir veya iki gün olarak bilinmektedir. Bu süre sonunda evine gönderilen hasta günlük hayatına direkt olarak dönebilir.

    Yüz Germe Ameliyatının İyileşme Süresi Nedir?

    Operasyon sonrası yüzde meydana gelen morluk ya da şişlik genellikle 48 ila 72 saat içerisinde ortadan kaybolur. 7-10 gün sonra hasta işine dönebilir. Ameliyatın ardından istenilen görüntünün elde edilmesi için tam iyileşme süreci 1.5 ila 2 ay arasında değişmektedir.

    Yüz germe ameliyatı kaç saat sürer sorusuna ise bu işlemin ortalama 4 ila 6 saat arasında sürmekte olduğuna dair yanıt vermek doğru olacaktır.

    Sık Sorulan Sorular

    Genellikle 50 yaş sonrasında birçok kişinin yüzünde belirgin şekilde sarkmalar ve yağlanmalar görülmeye başlar. Kişiyi en çok çene çizgisindeki ve boyun bölgesinde bulunan derideki düzensizlikler ve kulak önündeki kıvrımlar rahatsız etmektedir. Bu aşamada yüz germe ameliyatı uygulanmalı ve yöntemin başarısı ile gençleşme sağlanmalıdır.

    Bütün cerrahi işlemlerden sonra görüldüğü gibi yüz germe işleminden sonra ki birkaç gün kadar hafif ağrılar hissedilebilir. Ameliyat sonrasında hastaya verilen ilaçlar yardımı ile bu ağrıların önüne kolayca geçilebilir. Ameliyattan sonra yüzünüzde şişlikler ve morluklar görülecektir fakat bunlar sizde herhangi bir korku ve endişe yaratmasın. 1 ay içerisinde bu durumlardan anında kurtulduğunuzu fark edeceksiniz. Yüz germe ameliyatından iki hafta sonra da normal hayatınıza ve işinize dönebilirsiniz.

    Yüz germe ameliyatında genellikle özel dikiş ve pansuman malzemeleri kullanıldığı için yüzde oluşacak izler minimum seviyede olacaktır. Oluşacak izlerde saçlı deri arasında olacağı için belirgin şekilde bir görülme olmayacaktır. Kulak çevresinde ki germeden oluşan iz de kulak ve yüzün birleşme hattında ve hatta kulak memesinin altına doğru olacağı için burada da belli olmayacaktır.

    Kişilerin kendine özgü bir anatomik durumu olduğu için cerrahta bunları hesaplayıp göz önünde bulundurarak yüz germe ameliyatına başlamalıdır. Operasyon yaşlanma anatomisini bilen bir cerrahla yapılmalıdır. Ayrıca yüz germe ameliyatı yüz mimikleri ve yüzün anatomik yapısına dikkat edilerek yapıldığı takdirde yüz ifadesinde herhangi bir değişiklik görülmeyecektir.

    Ameliyattan sonra yüzdeki kesilerin iyileşme süresi 7-10 gün arasındadır. Ameliyat sonrasında görülen ödemler ise 2-3 hafta kadar sürmekte olan fakat hızla düzelen sorunlar arasındadır. Yüz germe ameliyatından sonra hastalar 2 ile 3 hafta arasında iş hayatlarına dönebilirler. Yüz germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi alın germe, göz kapağı ve burun ameliyatları gibi diğer ameliyatlarla da birlikte yapılabilmektedir. Bu şekilde yapılan bir ameliyatta da diğer işlemlerin de kendilerine ait iyileşme sürelerinin olacağı bilinmelidir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar