Skip links

Göz Kapağı Estetiği

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Yüz Estetiği » Göz Kapağı Estetiği
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Göz kapağı estetiği ya da tıp dilinde bilinen adı ile blefaroplasti, son yılların en popüler estetik uygulamalarından biridir. Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarının düşmesine, genetik nedenlerle oluşan düşüklüklerde veya kaza veya enfeksiyon kaynaklı travmalarda hastaların tercih ettikleri bir operasyon olarak bilinen göz kapağı estetiği, göz kapağı düşüklüğünün en kalıcı tedavi yöntemidir.

    Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

    Önden bakıldığında gözbebeği yukarıdan 1-2 mm’lik bir kapakla örtülüdür. Bu eğim daha fazla ise siliyer kenarın göz bebeğini örttüğü hatta görme aksını ortadan kapattığı anlaşılır. Bu duruma göz kapağı sarkması adı verilir. 

    Yaşlanmanın bir sonucu olarak dokuların gevşemesine bağlı olarak göz kapağında sarkma meydana gelebilir. Bunun yanı sıra doğuştan meydana gelebilen bir problem olarak da bilinmektedir. Ayrıca travma, kaza, inme ve beyin problemleri öyküsü olanlarda da ortaya çıktığı görülmektedir. Sinir ve kas sorunları, göz ameliyatları ve tümörler gibi nedenler de bu soruna neden olur. Bunların dışında kontakt lens kullanımı da alerjiye ve göz kapaklarının düşmesine neden olabilir.

    Göz Kapağı Estetiği Nedir?

    Göz kapağı estetiği nasıl yapılır sorusu günümüzde en merak edilen konulardan biridir. Göz kapağı estetiği genellikle yaşlanma sonucu ortaya çıkan ancak erken yaşlarda da ortaya çıkabilecek sarkma, torbalanma, artan kırışıklık, üst göz kapakları ve kaşlarda sarkma, alt göz kapaklarında sarkma ve çizgilenme gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlayan bir işlemdir.

    Düşük Göz Kapağı Tedavisi

    Düşük göz kapağı görünümü estetik olarak rahatız olmaya neden olabilir. Çeşitli nedenlerle göz kapağının gözü kapatacak kadar düşük olduğu durumlar vardır. Bu durumda görmeyi engelleyebilir, kişi için çok tatsızdır ve bununla ilgilenmek önemlidir.

    Göz kapağı düşüklüğünün tedavisinde cerrahi bir işlem uygulanmaktadır. Ancak bu yöntem çocuk olarak ve ebeveyn olarak ikiye ayrılır. Eğer çocukta da göz tembelliği varsa işlem kapatma tedavisi ve göz tedavisini de kapsar. Erişkinlerde görme fonksiyonlarını ve kozmetik görünümü düzeltmeye yönelik tedavi planlanır. Hastanın düşük göz kapakları detaylı bir şekilde değerlendirildikten sonra blefaroplasti için gerekli ölçüler alınır. Alt göz kapağına kesiler ve özel lazer teknikleri kullanılarak istenilen şekil verilebilir. Bunun yanı sıra göz kapağı estetiği ameliyatsız olarak tedavi edilmesi zor bir problem olarak da bilinmektedir.

    Göz Kapağı Estetiği Kimlere Yapılabilir?

    Bu operasyon yaşa bağlı alt ve üst göz kapaklarında ya da genetik, kaza ya da enfeksiyon nedeniyle düşük göz kapakları olan hastalara uygulanabilir. Göz kapağı estetiği öncesi sonrası çekilen fotoğraflar aradaki farkı daha iyi anlamayı sağlar.

    Hasta göz kapağı estetiği açısından değerlendirildikten sonra üst göz kapağı blefaroplastisi için ameliyat öncesi gözün doğal kıvrımlarının çizimleri ve ölçüleri yapılır. Kesme, neşter veya piezo adı verilen termal kesme cihazları veya bazı özel lazer teknikleri kullanır. Alt göz kapağı estetiği alt göz kapağının kirpik çizgisinden ya da göz kapağının iç kısmından transkonjonktival denilen bir yöntemle yapılabilir.

    Sık Sorulan Sorular

    Göz derisi, vücudumuzdaki en ince deri olduğu için aynı zamanda da en kolay kırışan bölgedir. Göz çevresinde görülen bu kırışıklıkları botox ile geçici bir süreliğine düzeltmek mümkün olsa da kalıcı bir çözüm için kesinlikle göz kapağı ameliyatı olunmalıdır. Göz kapağı ameliyatı görülen bu kırışıklıkların ve deformasyonların mevcut olduğu herkeste ve her yaşta rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir.

    Göz kapağı ameliyatı sırasında üst göz kapağında bulunan deri fazlası basit bir yöntemle çıkarılır ve bölgedeki mevcut durumda bulunan çizginin içerisine dikilir. Aynı şekilde alt göz kapağında da bir fazlalık var ise kirpiğin hemen altından bir çizgi ile deri açılır ve içerisinde ki yağ doku çıkarılır, ardından alt göz kapağı tekrar kapatılır. Kısacası ameliyatta oluşan bu çizgi kirpiklerin hemen altında kalacağı içinde görülmeyecektir.

    Göz kapağı ameliyatları genellikle lokal anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilmekte olan basit bir ameliyattır. Üst göz kapağı ameliyatı yaklaşık olarak yarım saat sürmekte ve alt göz kapağı ameliyatı ise genellikle bir saat sürmektedir. Alt ve üst göz kapağı ameliyatı aynı anda yapılabilir. Bu durumda da ameliyat 1.5 saatte bitecektir

    Göz kapağı ameliyatı son derece basit bir operasyon olduğu için hasta aynı gün içerisinde evine dönebilmektedir. Ameliyattan sonraki günde ise rahatlıkla televizyon izleyebilir ve kitap okuyabilir durumda olacaktır. Ameliyatın ardından göz kapağındaki dikişler ameliyattan sonra ki bir hafta içerisinde alınacaktır. Kısacası ameliyatın hemen ardından kişi normal yaşamına rahatlıkla devam edebilecektir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar