Skip links

Liposuction

Estetik Cerrahi

Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Liposuction ya da bilinen adı ile yağ aldırma operasyonu hareketsiz yaşam tarzı ve kötü beslenme alışkanlıkları nedeniyle oluşan bölgesel kilonun önüne geçen, vücut şekillendirme ameliyatıdır. İnatçı vücut yağlarının oluştuğu kalça, basen, boyun, bacak, diz, çene ve karın gibi bölgelerde vücudun şekillendirilmesini amaçlayan cerrahi bir işlemdir.

    Ameliyat sonrası normal hayata dönüş süresi kısadır. İşlem lokal veya genel anestezi altında yapılır. Liposuction uygulamaları tüm kilo verme, spor ve zayıflama çabalarından sonra alınamayan yağ bölgelerinin estetiğe olan güvenini artıran bir ameliyat türüdür. Liposuction ameliyatı nedir sorusuna alt vücut ile üst vücut arasındaki eşitsizliği etkili bir şekilde ortadan kaldıran bir yöntem olduğu yanıtını vermek mümkündür. Farklı tekniklerle uygulanan liposuction çeşitleri ülkemizde ve dünyada en popüler estetik cerrahi operasyonlardır. 

    Liposuction Kimlere, Hangi Durumlarda Yapılır?


    Liposuction ameliyatı, vücutta biriken bölgesel yağların cerrahi olarak alınmasıdır. Hamilelik ve sabit kilo gibi atipik durumlarda uygulama sonucunun kendi kendine yeterli olduğu varsayılamaz. Çünkü hamilelik ve doğumdan sonra ortaya çıkan cilt sarkmaları ve selülit gibi hastalıklar liposuction ile giderilebilecek bozukluklar değildir. Liposuction selüliti tamamen ortadan kaldırmasa da, cilt yüzeyine yakın uygulanması nispeten pürüzsüz bir cilt elde edilmesini sağlar. Ayrıca sürekli kilo alıp veren kişilerde oluşan sarkık cilt de liposuction ile giderilemeyen hasarlardan biridir. Bu vücut tipine sahip kişilerde liposuction kullanılıyorsa ek işlem olarak karın germe ve deri alma işlemleri de önerilir.

    Elde edilen estetik görünümü uzun süre koruyabilmek için kişinin beslenme alışkanlıklarını düzenlemesi ve sporu ihmal etmeden yaşamına dahil etmesi gerekmektedir. Farklı liposuction türlerinin gelişmesiyle birlikte uygulama alanlarının da geliştiği gözlemlenmiştir. Vücut şekillendirme, cilt sıkılaştırma ve yağ bezlerinin çıkarılması gibi farklı türleri içerir.

    Vücudun Hangi Bölgelerine Liposuction Yapılabilir?


    Liposuction yaptıranlar vücutlarının istedikleri şekle kavuştuğunu dile getirmektedir. Ancak bu operasyon ancak belirli bölgeler için yapılabilir. Kadın ve erkeklerin vücut yapılarının farklı olması yağ türlerinin farklı bölgelerde yoğunlaşmasına neden olur.

    Tıpta ve estetikte teknolojinin gelişmesi her geçen gün daha fazla alanda uygulama yapılmasını mümkün kılmaktadır. Kadınların koltuk altı yağlanması liposuction uygulamalarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği bölgelerden biridir. Kilo alınca kolayca yağlanan çene bölgesi, diyet ve egzersizin bir türlü kurtulamadığı yağlanmanın en inatçı bölgelerinden biridir. Liposuction estetik bir uygulama olduğu için çene altında her zaman görünür olan iz bırakmadan uygulama yapılmasına olanak sağlar.

    Liposuction İşlemi Ne Kadar Sürer?


    Liposuction operasyonları ortalama 1-3 saat arasında gerçekleştirilir. Cerrahın farklı yağ miktarlarına muayene ve hasta şikayetlerine göre karar vermesi doğal olsa da tıbbi açıdan uygun miktar günde ortalama 2,5 ila 5 litredir. Uygulama öncesinde cerrah şekillendirilecek ve yağ alınacak bölgeyi işaretler. Ameliyat sonucunu daha iyi kontrol edebilmek için ameliyat öncesi fotoğraf çekilebilir. Liposuction öncesi sonrası fotoğrafarı aradaki farkı çok daha net bir şekilde görebilmeyi sağlar. Sonrasında tercihe göre genel anestezi veya lokal anestezi uygulanır. Ağrıyı gidermek için uygulama alanına sıvı karışımlı solüsyon enjekte edilir. Bu solüsyon, uygulamayı daha konforlu hale getirmek için bölgeyi uyuşturur ve sertleştirir. Daha sonra ciltte 1-2 mm’lik kesiler yapılır ve buradan kanül yağlı bölgeye sokulur. Kanüllerin takıldığı bir vakum makinesi, nispeten sıvılaşmış yağı emmeye başlar. Yağı parçalamak ve en hızlı şekilde çıkarılmasını sağlamak için yüzeye bir vakum tüpü hareket ettirilir.

    Liposuction Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler


    Ameliyattan sonra kesiler sıvı drenajını ve şişmeyi önlemek için kısa bir süre açık bırakılır. İşlem sonrası kesiler dikilir ve bölge sıkıca bandajlanır. Ameliyat sonrası hasta bir gece hastanede izlenir ve ertesi gün evine gider. Ameliyattan hemen sonra uygulanan bandajlar, vücutta yağ alınan bölgenin özelliğine göre cerrahın belirttiği süre boyunca kullanılır. Bunun yanı sıra ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon oluşmaması için liposuction korsesi takılması gerekir.

    Hasta operasyonun ardından genellikle birkaç gün içinde iş ve sosyal hayatına dönebilir. Jimnastik gibi yorucu aktiviteler için şişliklerin azalması gerekir. İyileşme sürecinde yeterince dinlenmek, bol su içmek, alkol ve tütün gibi ürünlerden uzak durmak çok önemlidir. Bu gibi etkenlere dikkat etmek liposuction ağrılı mı sorusuna, daha az ağrı ile atlatmayı sağladığı yanıtı vermektedir.

    Sık Sorulan Sorular

    Liposuction için en iyi aday, gerçekçi beklentileri olan ve sağlıklı düşünülebilen, liposuction sonuçları ile mutlu olabilen kişilerdir. Liposuction operasyonu için kişiler 18 yaşından büyük olmalıdır. Bunun sebebi yasal nedenlerden dolayı oluşan yaş sınırıdır. Bu konuda gereken yardımı cerrahlarımız sizlere yapacaklardır. Kısacası sağlıklı beslenme, diyet ve egzersiz programlarına düzenli olarak uyulmasına karşın kurtulamayan ve sağlık sorunu olmayan herkes liposuction yaptırabilir.

    Liposuction uygulaması son derece güvenilir bir operasyondur ve ciddi bir riski ve komplikasyonu görülmemektedir. Yalnızca her cerrahi işlemde görünebilecek olan sinir hasarı, enfeksiyon, kanama, deri ülserasyonları gibi riskler vardır. Fakat bunların oluşma olasılığı yok denilecek kadar azdır.

    Liposuction operasyonundan önce lokal anestezikler ve infiltrasyon yapılır. Bu sayede de diğer ameliyatlara göre ağrı hissetme olasılığı çok azdır. Ameliyat sonrasında hafif bir ağrı hissetseniz bile bu ağrı günlük ağrı kesiciler yardımı ile hemen kontrol altına alınabilmektedir.

    Liposuction ile yağ alınma miktarını problemin şiddeti, kişinin yaşı ve sağlık durumu belirlemektedir. Liposuction ile bazen 300 ile 500 gram arasında alınan yağ bile etkili sonuç verirken bazı kişilerde 12 litre kadar da almak gerekmektedir. Ortalama olarak alınması gereken yağ ise 5 ile 10 litre arası olmalıdır. Karın bölgesinden 2-3 litre, kalçadan 4 litre, belden 3 litre kadar yağ alınabilir. Yağ alımının gerçekleştiği sırada kişiye kaybettiği bu sıvı damar yolundan verilmelidir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar