Skip links

Karın Germe

Estetik Cerrahi

Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Tummy Tuck, karın ve alt karın bölgesinde diyet ve egzersizle giderilemeyen gevşek deri ve yağ dokusu için bir çözümdür. Sezaryen, hamilelik ve sürekli kilo alıp verme gibi nedenlerle meydana gelen sarkma, çatlak ve lekeler estetik cerrahi ile kolaylıkla giderilebilmektedir.

    Tummy Tuck Nedir?

    Karın germe estetik açıdan insan psikolojisi üzerindeki olumsuz etkiyi ortadan kaldıran estetik cerrahi işlemin adı karın germe olarak bilinmektedir. Ameliyat sonrası vücudun fiziksel siluetini düzeltebilen ameliyat türü, diğer tüm cerrahi işlemler gibi belirli riskler taşır. Cerrahınızın size detaylı olarak anlatacağı bu riskler, genel yaşam tarzı alışkanlıkları ile de yakından ilişkilidir. Sigara ve alkol tüketimi ya da egzersiz yapmamak ameliyatın başarısını etkileyecektir. Pantolon, etek, elbise gibi her türlü giysinin duruşunu olumsuz etkileyen göbek deliği bu operasyondan sonra büyük oranda kaybolacaktır. Beli incelten ve daha düz bir karın elde edilmesini sağlayan ameliyat, kasık bölgesinin hemen üzerinden ve göbek deliğinin altından yapılan bir kesi ile gerçekleştirilir. Karın germe estetiğinde iz kalır mı sorusuna bir izin olacağı ancak uzman bir doktorun bu izi bikini bölgesine saklayabileceğini söylemek mümkündür.

    Karın Germe Ameliyatı Neden Yapılır?

    Karın ve karın altı şekil bozukluklarının giderilmesi ile ilgili genel işlemlerin yanı sıra sadece göbek altında sarkma oluşuyorsa mini karın germe yeterli olabilir. Mini karın ameliyatı hem tedavi süresi hem de iyileşme süresinin daha kısa olması açısından daha basit bir ameliyattır. İyileşme süresi, yaşam tarzına ve fiziksel yapılara bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Günümüzde tıp alanındaki yenilikler birçok ameliyatta olduğu gibi bu ameliyat türünün de daha başarılı bir şekilde yapılmasını kolaylaştırmaktadır.

    Karın Germe Ameliyatının Amaçları Nelerdir?

    Karın germe ameliyatı düz bir karın ve daha genç bir vücut silueti hedefler. Karın ve karın bölgesindeki aşırı yağlanma ve zayıflamanın yanı sıra bel ve basen bölgesinde de yağlanma varsa liposuction ile birlikte karın germe de yapılabilir. Yaşlanmaya bağlı olarak zayıflayan cilt dokusu da bu ameliyatla giderilebilir. Karın kasları ve cilt gerildiğinde de bir miktar kilo kaybı gözlemlenir. Abdominoplasti sonrası vücut ölçülerinin 1-2 beden kadar küçülmesi beklenir.

    Karın Germe Ameliyatı Sonrası Vücut Nasıl Değişir?

    Karın germe ameliyatı olanların yorumları ameliyat sonrası ödemin ortadan kalkması ile birlikte istedikleri görünümü elde ettiklerini dile getirmektedir. Düz bir karın sayesinde özellikle kadınlar hayal ettikleri vücuda kavuşabilir. Ameliyat sonrası iyileşme süreci sonrasında başlanan egzersizler ile operasyondan elde edilen silüetin daha estetik hale getirilmesi mümkündür. Abdominoplasti fiziksel görünümü düzeltir ve kişinin özgüvenini artırır. Kişiye psikolojik olarak da önemli katkı sağlayan estetik müdahale sayesinde yüksek özgüven ve olumlu bir ruh hali hedeflenir.

    Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

    Karın germe estetiği kimler için uygundur sorusuna diyet ve spora rağmen giderilemeyen göbek yağları fazla olan kadın ve erkekler yanıtı verilebilir. Sezaryen sonrası veya çoğul gebelik gibi aşırı kilo alımının olduğu durumlarda tercih edilen bir estetik operasyon olan karın germe, vücudunda şekil bozukluğu olan kişilere uygulanmaktadır. Bu gibi durumlardan sonra kendiliğinden normale ve gerginliğe dönmeyen cilt ve karın kaslarının yapısı kolaylıkla eski haline dönebilir. Karın germe estetiği kronik hastalığı olmayan ve anesteziye uygun olan hastalara önerilir.

    Çünkü diyabet gibi kanın pıhtılaşmasını engelleyebilecek kronik hastalıklar bu tip ameliyatların önünde büyük bir engeldir. Yaraların iyileşmesi, çeşitli komplikasyonların yaşanmaması ve cerrahi sürecin başarılı geçmesi için hastanın bu tür hastalıklara sahip olmaması önemlidir.

    Siz de ameliyata uygunluğunu görmek ve karın germe estetiği nasıl yapılır gibi sorulara cevap bulmak için işinde uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz.

    Sık Sorulan Sorular

    Tam karın germe ameliyatı aşırı kilo değişimi yaşamış veya doğum yapmış kişilere uygulanmaktadır. Hastanın göbek deliğinin üst tarafında deri fazlası varsa, oturduğu esnada da göbek deliğinin alt tarafında eliyle tutabileceği kadar bir kat oluşmaktaysa bu hasta karın germe ameliyatı için uygun demektir. Karın germe ameliyatı için aşırı obez olmayan kişiler, diyet ve spora rağmen karın yağları erimeyenler, kilo verdikten sonra karın bölgesinde sarkma, gevşeme ve çatlak olanlar, doğum yapmasa bile büyük bir karnı olanlar, hamileliğe bağlı olarak sarkma, gevşeme ve çatlama olanlar, vücudu estetik ölçülerde olmasına rağmen karın bölgesinde yağlanması olanlar karın germe ameliyatı için uygun kişilerdir. Karın germe ameliyatının yapılmasını engelleyen sağlık sorunu olmayan kişiler rahatlıkla karın germe ameliyatı (abdominoplasti) olabilirler. Hastada deri fazlası yok ise, sadece biraz yağlanması var ise karın duvarı da doğum ve kilo değişimi sebebi ile gevşemiş ise endoskopik karın germe ameliyatı tercih edilmektedir. Deri ve yağ fazlası yalnızca göbeğin alt tarafında birikmiş ise mini karın germe ameliyatı yapılmaktadır.
    Bütün ameliyatlarda olduğu gibi karın germe ameliyatında hemen öncesinde de dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Bunların başında sigara kullanımını bırakmak gelmektedir. Çünkü sigara kan dolaşımını yavaşlatır ve ameliyat yaralarının iyileşme süresini uzatır. Ameliyatın son haftasında kesinlikle kan sulandırıcı ilaçları ve anesteziyi olumsuz olarak etkileyecek ilaçları kullanmayı bırakmalısınız. Kadınların özel günleri ile ameliyat tarihinin denk gelmemesi için önceden buna uyarak plan yapmanız önemli olacaktır.
    Karın germe ameliyatı ağrılı bir operasyon değildir. Karın germe ameliyatı esnasında bütün kesiklere ve karın duvarına uzun süre etkisini gösteren lokal anesteziler yapılmaktadır. Bu sayede hastalar ameliyat sonrasında da ağrı duymayacaklardır. Ameliyatın ertesi günü biraz ağrı hissetseler de bu ağrı karın germenin ortaya çıkardığı gerginlikten dolayı olacaktır. Endoskopik karın germe ve mini karın germe ameliyatlarında ise ağrı daha da az olacaktır.
    Karın germe ameliyatından sonra hastalara mutlaka emboli önleyici çoraplar giydirilmekte, idrar sondası takılmakta, diren konulmakta ve karın korsesi giydirilmektedir. Ameliyattan birkaç saat sonra yemek yiyebilir ve ayağa kalkabilirsiniz. Dikişlere fazla yük binmemesi adına ilk zamanlarda öne eğik yürümeleri gerekmektedir. Ameliyattan sonra dikişler deri altında bırakıldığı için dikiş alınması işlemine gerek yoktur. Bir hafta sonra normal yaşantınıza dönebilir, üç hafta sonrasında da spora başlayabilirsiniz.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar