Skip links

Popo Kaldırma

Estetik Cerrahi

Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Popo estetiği sarkık kalçalar ve küçük görüntüye sahip olan kalçalar için tercih edilen estetik bir operasyondur. Bunun yanı sıra özellikle sarkma ve yaşlanma nedeniyle daha dik ve daha hacimli bir estetik görünüme kavuşmak için de popo kaldırma ve popo büyütme ameliyatları tercih edilebilir.

    Popo kaldırma olarak da bilinen Brezilya Poposu Estetiği (BBL), poponun daha dolgun ve şekilli görünmesini sağlayan estetik bir işlemdir. BBL popo estetiği olarak bilinen ve birkaç farklı yöntemi bünyesinde barındıran estetik alanında son yıllarda en çok kullanılan yöntemlerden biridir. BBL işleminde kalça bölgesi başta olmak üzere vücudun farklı bölgelerinden alınan yağ dokusu popoya enjekte edilir. Böylece popo görünümü daha dolgun hale gelir.

    Kimler Popo Estetiği Yaptırabilir?

    Kalça doldurma estetiği sarkma ve asimetri gibi yaşlanma ile ortaya çıkabilecek şekil bozukluklarının giderilmesine de yardımcı olur. Popo görünümünden endişe duyan, bu sebeple güven problemi yaşayan ve istediği kıyafeti giyemeyen kişiler bu işlem sayesinde yaşam kalitelerini yükseltebilirler.

    Popo kaldırma yöntemleri arasında en dikkat çekeni olan BBL, diğer popo kaldırma yöntemlerine göre enfeksiyon açısından daha güvenli bir yöntemdir. Kalça büyütme estetiği hemen hemen herkese uygulanabilecek bir kalça estetiği ameliyatıdır. Ancak işlemin sorunsuz ve estetik açıdan başarılı olması için bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

    • Başta kalça olmak üzere vücudun çeşitli bölgelerinde yeterli yağ dokusu,
    • İdeal kilo,
    • Sigara kullanmıyor olmak,
    • Dengeli beslenme ve düzenli egzersiz gibi sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak.

    Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

    Popo estetiği çeşitleri arasında sıklıkla önerilen BBL (Brezilya Popo Cerrahisi) başta olmak üzere birçok popo estetiği ameliyatı çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Genel anestezide kişi bilinçsizdir ve ağrı hissetmez. İşlem sonrasında anestezik kullanımına son verilmeli ve kişi uyandırılmalıdır. Popo yerine az miktarda yağ enjekte edilen kişilerde lokal anestezi yeterli olabilir. Lokal anestezi ile kişinin bilinci açıktır ancak yine genel anestezideki gibi ağrı ve acı hissetmez. BBL işleminde popoya enjekte edilen yağ dokusunun öncelikle kalça, basen, karın gibi çeşitli vücut dokularından liposuction ile alınması gerekir. Bu yöntemde yağın alındığı bölgede ciltte küçük bir kesi yapılır. Bu kesiden iç yağ dokusuna ince bir boru şeklindeki alet yönlendirilir.

    Bu alet bu dokudaki yağı çekerek alır. Ortaya çıkan yağ dokusu, kalçayı büyütmek ve kaldırmak için enjeksiyona hazırdır. Hazırlanan yağ dokusunun popoya yerleştirilmesi için önceden belirlenen 3-5 yerden küçük kesiler açılır. Bu kesilere yağ dokusu enjekte edilir. Hem liposuction hem de liposuction yapılan bölgelerdeki kesiler dikişlerle kapatılır. Yutma ameliyatı sonucunda bu bölge daha geniş ve daha kıvrımlı görünür. Bu operasyon, kalça dikleştirme estetiği nasıl yapılır sorusuna yanıt olarak verilmektedir.

    Popo Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Kalça dikleştirme estetiği anestezi ameliyatı olduğu için, işlem öncesi doktorun bireyi detaylı bir şekilde değerlendirmesi gerekir. İşleme bağlı sağlık sorunu veya yaralanması olmayan kişiler kendilerine uygun olan bir zamanda ameliyat edilebilirler.

    Popo Estetiği İçin Yaş Sınırı Nedir?

    Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi kalça estetiği için de ideal yaş grubu vücudun gelişmeyi bıraktığı dönemdir. 18-20 arası sonradan estetik yapılabilir. İlerleyen yaşa bağlı olarak popo sarkıyorsa, yaşla birlikte hacim azalıyorsa veya aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak şekil bozukluğu meydana geliyorsa hastalar popo estetiği için doktora başvurabilir.

    Sık Sorulan Sorular

    Bütün ameliyatlarda önerildiği gibi popo estetiği ameliyatlarında da ameliyattan 3 hafta kadar öncesinde sigarayı, aspirini, kan sulandıran ilaçları ve benzeri maddeleri bırakmanız gereklidir. Kullanmamanız gerekenler arasında Apranaks, Vermidon ve Voltaren gibi ağrı kesiciler bulunmaktadır. Bunların dışında herhangi bir ağrı kesici kullanmanız gerekiyor ise Novalgin ve Minoset kullanabilirsiniz. Ayrıca multivitamin haplarını, keten tohumu, yeşil çay, domates çekirdeği ve kiraz sapı gibi bitkisel ürünleri ve bütün zayıflama ürünlerini kullanmamanız gerekmektedir.

    Popo estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir operasyondur. Bu operasyonun ortalama süresi 1,5 saat civarındadır. Popo estetiği ameliyatı olduktan sonra o gün veya bir sonraki gün hasta taburcu edilebilir. Dikişlerin tamamı cildin altında bulunduğu için dikişlerin alınmasına gerek olmayacaktır. Hastaların ilk iki gün boyunca sırt üstü yatmamaları gerekmektedir. Sonrasında hastaların oturmasına izin verilir ve hastalar rahatlıkla duş alabilirler. Ameliyatın ardından bir hafta sonra hasta normal yaşantısına geri dönebilir fakat ağır spor yapmak için bir ay sonrasını beklemesi gerekmektedir.

    Popo protezleri ilk başta hissedilse de zamanla çok normal bir şekilde hissedilmeyecek hale gelecektir. Bu hissetmeme durumu popo estetiği ameliyatından yaklaşık olarak 2 ay sonra gerçekleşecektir. Bu aydan sonra hasta protezi vücudunun kendi parçasıymış gibi algılayacaktır.

    Bel, popoya verilen şekillerin ve popo protezlerinin etkisi kalıcıdır. Cildin çıkartılarak yapıldığı askılar etkili ameliyatlardır ve sonuçları da kalıcı olan ameliyatlardır. Hastaların ameliyat ile elde edilen bu güzel sonucu koruyabilmeleri adına da kilolarına dikkat etmeleri, cilt bakımı yaptırmaları ve düzenli spor yapmaları gerekmektedir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar