Skip links

Meme Küçültme

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Meme Estetiği » Meme Küçültme
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Meme küçültme, temel olarak estetik cerrahi içerisinde meme büyütmeye çok yakın bir ameliyattır. Meme küçültme ameliyatından tek farkı, meme küçültme ameliyatı sırasında memedeki bezlerin ve yağların bir kısmının ve derinin bir kısmının alınmasıdır. Bu meme boyutunu küçültür ve şeklini düzeltir. Emzirme sonrası sarkan göğüsleri dikleştirmek için de uygulanan meme küçültme ameliyatı, genetik meme büyüklüğüne bağlı olarak gelişmekte olan omuz ve sırt ağrılarını, meme altındaki yaraları, meme altındaki enfeksiyonları azaltır. Sutyen askılarının omuzlara yaptığı baskı ve buna ek olarak fiziksel aktivitenin kısıtlanması da bu operasyon sayesinde son bulur.

    Ameliyat, memenizin büyüklüğüne bağlı olarak yaklaşık 2,5 saat ile 4 saat arasında sürer ve cerrah meme dokusunu çıkarmak için ters T veya lolipop kesisi kullanır. Meme estetiği ameliyatlarından biri olan meme küçültme ameliyatı gerçekleştirildikten sonra bir hafta içerisinde günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Ameliyattan sonra görünen küçük kesiler ve dikişler 3-4 ay içinde cilt renginde ve belirsiz bir hale gelir.

    Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Meme küçültme operasyonu, 20 yaş üzerinde fiziksel gelişiminin sonuna gelmiş kişilere yapılan bir ameliyat türüdür. Meme küçültme ameliyatı, fiziksel gelişiminin ve hormon düzenlemesinin tamamlanmasını gerektirir. Meme büyüklüğüne göre lolipop kesi ve ters T kesi kullanılarak ameliyat tamamlanır. Yöntem belirlenirken meme büyüklüğü, meme ucunun meme kıvrımlarına olan konumu, ucunun omuzlara ve kalçalara olan mesafesi gibi birbirinden çeşitli parametreler dikkate alınır. Bir lolipop kesisi, meme ucunun etrafında dairesel bir kesi yapılmasını ve meme dokusunun ve fazla deri dokusunun çıkarılmasını içerir.

    Kişinin fiziksel görünümü dikkate alınarak meme başı gerekli ise işlemin yapılması için yukarıya doğru hareket ettirilebilir. Cilt kapatıldıktan sonra kanallara zarar vermemeye özen gösterilerek iyileşmeyi hızlandırmak ve memede biriken kanı boşaltmak için bölgeye dren konularak ameliyat tamamlanmış olur. Ters T kesisi, memenin tam alt kısmında ters bir T şeklinde bir kesi yapılması yöntemidir. Fazla olan meme dokusu ve deri çıkarıldıktan sonra lolipop kesi yöntemiyle aynı şekilde ameliyat tamamlanır.

    Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası

    Meme küçültme ameliyatı sonrası hasta 1 gün boyunca hastanede yatmalıdır. Drenaj çıkarıldıktan ve ayrıca pansuman hazırlandıktan sonra ise hasta hastaneden artık taburcu edilir. Ameliyattan sonra 1. ve 2. haftaların sonunda fizik muayeneniz yapılacaktır. İkinci hafta kontrolünde dikişlerin tümü alınır ve iz görünümünü azaltmak için özel bir krem ​​kullanılır. Daha sonrasında hastalar evde bir hafta istirahat ettikten sonra günlük işlerine dönebilirler. Ancak, 6 hafta süresince spor sutyenine benzer rahat ve konforlu sütyen giymenizi öneririz. Ameliyattan altı ila 12 ay sonra göğüslerinizde hafif bir karıncalanma hissedebilirsiniz. Ancak bu duygu ve hissiyat kişinin hayat kalitesini düşürmez. Meme küçültme işlemi böylece kişilerin hem dilediği estetik görünümü elde etmesini sağlar hem de cerrahi diğer problemler çözülmüş olunur.

    Meme Küçültme Ameliyatı İz Bırakır mı?

    Meme küçültme ameliyatı gerçekleştirildikten sonra göğüs bölgesinde yara izi kalabilir. Yara izinin şekli ve boyutu cerrahi yönteme bağlıdır. Lolipop kesi ile yapılan ameliyatlar daha az iz bırakır. Nedeni ise kesi daha küçük ve meme ucunun etrafından dolanıyor. Yani deri ile meme ucu arasındaki iz bu bölgedeki renk farklılığı nedeni ile zar zor fark edilir. Ters T şeklinde ameliyat büyük bir ameliyat izi bırakır. Meme ucu boyunca kesi cilt koyulaştıkça zamanla daha az fark edilir hale gelir. Göğüs kıvrımının yatay çizgisi sadece diğer taraftan görülebilir. Göğüs küçültme ameliyatından sonra izlerin kalması durumu genetik faktörler ile ilgili de olabilir.

    Sık Sorulan Sorular

    Meme küçültme ameliyatı yapılmadan önce ilk yapmanız gereken şey kesinlikle meme ultrasonunun çekilmesidir. Ardından ameliyattan iki hafta öncesinde aspirin, kan sulandırıcılar ve bazı ağrı kesicileri kullanmayı bırakmanız gerekmektedir. E vitamini, yeşil çay, ginseng, bitki çatları ve keten tohumu gibi kan sulandırıcılarında kullanılmaması önemlidir. Ayrıca ameliyat olmadan bir hafta kadar öncesinde sigarayı bırakmakta tavsiye edilmektedir. Aksi takdirde yaraların iyileşmesi zaman alacaktır.
    Birçok estetik ameliyatta olacağı gibi meme küçültme ameliyatında da küçük boyutlarda izler kalacaktır. Meme küçültme ameliyatında ters t şeklinde bir iz kalır. Bu iz meme başı halkasının etrafında kaldığından renk değişimi bölgesine denk geldiği için hiç belli olmayacaktır. Göğüs altında kalan izler ise zamanla incecik ve hiç belirgin olmayan silik çizgilere dönüşecektir.
    Meme küçültme ameliyatından sonra emziren bir bayanın tekrar emzirebilme olasılığı günümüz teknikleriyle daha da artmıştır. Meme küçültme ameliyatında özellikle iri memelere sahip olan kadınların meme bezlerinin bir kısmı alınmaktadır. Fakat meme bezlerinin bir kısmının alınması süt verme fonksiyonlarında herhangi bir değişikliğe yol açmamaktadır. Doğumdan sonra ki süreç için meme küçültme ameliyatı olmayı düşünüyor iseniz emzirme döneminiz bittikten en az 6 ay sonrasında rahatlıkla ameliyat olmayı düşünebilirsiniz.
    Meme küçültme ameliyatı çok ağrı hissedeceğiniz bir ameliyat olmayacaktır. Hasta meme küçültme ameliyatının ardından bir gece kontrol amaçlı hastanede kaldıktan sonra ertesi gün evine gidebilir. Meme küçültme ameliyatının ardından hasta hiçbir ağrı hissetmeyeceği için bu süreci son derece rahat atlatacaktır. Bütün meme ameliyatlarında olduğu gibi meme küçültmede de diren kullanılmakta, direnler 24 saat sonra çıkartılmaktadır. Hastaya ameliyattan sonra bant taktırılabilirken genellikle bir ay boyunca sporcu sütyeni takması da istenilebilir. Operasyon dikişleri deri altında kalan ve kendiliğinden eriyen dikişler olacağı için dikişlerin alınmasına da gerek olmayacaktır. Hastalar bir hafta kadar dinlendikten sonra işlerine rahatlıkla dönebilirler. Ameliyatın ardından belirli bir süre boyunca kol hareketlerine dikkat edilmeli ve çok ağır şeyler kaldırmaması önerilmektedir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar