Skip links

Diş Beyazlatma

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Dental » Diş Beyazlatma
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Diş beyazlatma pek çok kişinin ilgisini en çok çeken estetik işlemlerden biridir. Herkes beyaz ve güzel dişlere dolayısıyla eşsiz bir gülümsemeye sahip olmak istese de, bu durum her zaman için mümkün olmayabilir. Dişlerin zamanla lekelenmesi ve beyazlığını kaybetmesi gibi durumlarda uygulanan bir yöntem olan diş beyazlatma basit bir işlemdir ve lazer ile sadece bir seans sürmektedir. Temiz bir ağız ve sağlıklı bir gülüş için tercih edilen bu işlem için öncelikle dişler temizlenir ve sonrasında lazerle diş beyazlatma işlemi yapılır. Bu noktada işlemin ancak işinde uzman bir diş hekimi tarafından yapılabileceğini dile getirmek gerekir.

    Diş Beyazlatma Nedir?

    Dişlerin rengi kişiden kişiye değiştiği için diş beyazlatma işlemi 2-3 seans boyunca devam edebilir. Lazer beyazlatma sonrasında dişlerin rengi kalıcı olarak beyaz olmaktadır. Ancak diş beyazlatma işleminden sonra temiz ve beyaz görüntünün uzun süre devam etmesi için sigara, çay veya kahve gibi diş sağlığını etkileyen alışkanlıkların azaltılması ya da tamamen bırakılması gerekir. Çok miktarda kahve, çay, kola ve tütün tüketimi renk bozulmasına neden oldukları için diş beyazlatma işlemi sonrasında önerilmemektedir.

    Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

    Diş beyazlatma tedavisi günümüzde en yaygın estetik tedavilerden biridir. Koyu renkli, sarı, gri ve kahverengi tonlarında veya lekeli dişler muayene ile teşhis edilir ve diş hekimi dişlerin beyazlatmaya uygun olup olmadığına dair karar verir. Sağlıklı bir ağızda diş beyazlatma zahmetsizdir. Daha beyaz ve doğal bir gülümseme için güvenli ve kısmen kalıcı bir çözüm olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır.

    Dişlerin Rengi Neden Solar?

    Dişlerin içindeki protein tabakasının yoğunluğuna bağlı olarak dişlerin rengi kişiden kişiye değişir. Yaşam esnasında renk değişikliklerinin en yaygın durumu yaşla birlikte diş renginin koyulaşmasıdır. Dişleri lekeleyen kahve, çay, kola, tütün gibi maddelerin yaygın olarak tüketilmesi, eski takma dişler, kaplamalar ve dolgular da renk değişimlerine neden olabilir. Tetrasiklin gibi antibiyotik kullanımı veya diş gelişimi sırasında aşırı florür alımı da diş renginin değişmesine neden olabilir.

    Diş Beyazlatma İşlemi Güvenilir midir?

    Diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinen bu tedavi işinde uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığı taktirde tamamen güvenilir bir işlemdir. Bu işlem ile birlikte dişlerin rengi 6 tona kadar açılabilir. Diş ve diş etlerine zararlı bir etkisi yoktur. İşlem sonrası dişler soğuğa ve sıcağa karşı daha hassas olsalar da bu durum kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır.

    Diş Beyazlatma İşlemi Güvenilir midir?

    Diş beyazlatma yöntemi olarak da bilinen bu tedavi işinde uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığı taktirde tamamen güvenilir bir işlemdir. Bu işlem ile birlikte dişlerin rengi 6 tona kadar açılabilir. Diş ve diş etlerine zararlı bir etkisi yoktur. İşlem sonrası dişler soğuğa ve sıcağa karşı daha hassas olsalar da bu durum kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır.

    Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?

    Diş beyazlatma, diş yapısındaki renklenmeleri gideren bir işlemdir. İşlem esnasında beyazlatıcı madde işinde uzman bir doktor tarafından dişe uygulanır. Etkilenen diş üzerinde belirli bir süre lazer veya ultraviyole ışık kaynağı tutulur. İşlem tamamlandıktan sonra sonuç hemen görünür. Oldukça kullanışlı bir tedavi olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen bu tedavinin estetik amaçlar ile yaptırıldığı bilinmektedir.

    Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Dişler Tekrar Sararır mı?

    Dişler işlemden sonra eski renklerine dönmezler. İlk zamanki beyazlıklarını zamanla kaybetseler dahi, tamamen sarı hale gelmedikleri bilinmektedir. Ancak hastanın alışkanlıklarına ve ağız bakımına bağlı olarak yılda bir ya da iki kez beyazlatma tedavisinin tekrarlanması gerekli olabilir.

    Sürekli kahve, sigara ve alkol gibi alışkanlıklar da dişlerin beyazlığını kaybetmesine neden olabilir. Bu tür alışkanlıklara sahip olan kişilerin dişleri işlemin ardından daha kısa süre içerisinde sararabilir.

    Diş beyazlatma yöntemleri uzun süre kalıcı olması ve kısa süre içerisinde gerçekleşen bir işlem olması sebebiyle en sık tercih edilen işlemlerden biridir. İşlemin etkisinin daha uzun süre kalıcı olması için dişlerinizi fırçalamayı ve doktor kontrollerini düzenli aralıklar ile yaptırmanız gerektiğini unutmamalısınız.

    Sık Sorulan Sorular

    Diş beyazlatma işlemi bir hekim kontrolü altında gerçekleştirilmesi gereken bir işlemdir. Renklenme bulunan dişin dış yüzeyine sürülen beyazlatıcı jeller uygulanan özel bir ışıkla reaksiyona girmektedir. Bu sayede dişler oldukça hızlı ve etkili bir şekilde beyazlamaktadır. Bu şekilde yapılan bir işlemde tek bir seansta ortalama 3-4 ton kadar diş rengi açılmaktadır.
    Diş beyazlatma işlemi herkese uygulanabilecek son derece güvenli bir işlemdir. Bu işlem güvenilir kliniklerde ve hekim kontrolünde yapıldığı takdirde bir zararı olmayacaktır. Büyüme ve gelişimi devam eden kişilere tavsiye edilmeyen beyazlatma işlemi, gebelere ve emziren annelere de dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.
    Diş beyazlatma işlemi sırasında veya sonrasında hafif bir hassasiyet durumu yaşanabilir. Fakat bu hassasiyet 1 ile 3 gün arasında kaybolacaktır. Burada önemli olan diş beyazlatma işleminin gerektirdiği adımların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesidir. Profesyonel ekipler tarafından yapıldığında bu işlemin hiçbir zararı olmayacaktır.
    Diş beyazlatma işleminin sonuçları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bazı dişler birkaç güne beyazlarken bazı dişlerin beyazlaması bir iki ay sürmektedir. Fakat ortalama bir insanın dişleri 2 ile 3 hafta arasında beyazlamaktadır. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden fazlaysa beyazlatma işlemi çok daha iyi olacaktır. Fakat antibiyotik kullanımından kaynaklı olan grileşmenin beyazlatılması daha zor olacaktır. Bu durumda sonuca ulaşmak biraz daha uzun zaman alacaktır.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar