Skip links

İmplant Tedavisi

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Dental » İmplant Tedavisi
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Diş implantı doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılan sabit ve kalıcı veya hareketli protezler için güçlü bir temel sağlar. Başka bir deyişle, bir diş implantı, takma dişler veya köprüler gibi bir diş protezini desteklemek için ağzınıza yapay olarak yerleştirilen yapay bir diş köküdür. Çene içerisine yerleştirilen ve eksik dişin kökleri gibi davranan, doku dostu titanyumdan yapılmış vidalardır.

    İmplant Tedavisi Herkes İçin Uygun mudur?

    Rutin diş çekimi veya ağız cerrahisi için yeterince sağlıklı olan herkes, genellikle diş implantı için aday olarak kabul edilebilir. Düzgün kemiklere ve sağlıklı diş etlerine sahip olmanız önemlidir. Hastalar implant sonrası ağız hijyenine dikkat etmeyi taahhüt etmeli ve düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmelidir. Yoğun sigara kullanımı, diyabet veya kalp hastalığı, baş/boyun bölgesine radyasyon tedavisi, implant yerleşimi kişiye özel değerlendirilmelidir.

    İmplant Tedavisinin Başarı Oranı Nedir?

    Diş implant sonuçları başarı oranı çenede nereye yerleştirildiklerine göre değişmekle birlikte bu tedavinin en başarılı tedavilerden biri olduğu bilinmektedir. Uygun bakım ile implantlarını ömür boyu kullanmak mümkündür.

    Diş İmplantının Faydaları

    Diş implantlar kendi dişleriniz gibi görünür ve size doğal diş hissi verir. Ayrıca kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için kalıcıdırlar. Öyle ki, diş implantları ile gerçek dişler arasındaki görünüm ve his bakımından tek fark, gerçek diş olmamalarıdır. Çeşitli teknikler ile yapılan ve pek çok avantajı olan bu tedavi, diş implant nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir.

    • Bunun yanı sıra diş implantları konuşma esnasında herhangi bir zorluk yaşamanızı engeller. Uygun olmayan protezlerde dişler ağızda kayabilir ve yanlış telaffuza neden olabilir. Diş implantları, dişlerinizin kaymasından endişe etmeden konuşmanızı sağlar.
    • Dişlerinizin kökleri bir ağaç kökü gibi çenenize bağlıdır. Diş kaybedildiğinde geriye bir kök boşluğu kalır ve bu kökler implant ile restore edilir.
    • Geleneksel takma dişler sıklıkla kayarak çiğneme tadının alınmasını zorlaştırır. Diş implantları tıpkı doğal dişleriniz gibi çalışır, böylece ekstra çaba veya acı çekmeden en sevdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Geleneksel takma dişleri olan bir kişiden daha iyi ısırma kuvveti sağlar.
    • Diş implantları gülümseme esansında yaşadığınız özgüven problemlerinin tamamen ortadan kaldırır ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar.
    • Diş implant tedavisi sayesinde, köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin şeklini küçültmek/şeklini değiştirmek gerekli değildir. İmplantı desteklemek için bitişik dişler değiştirilmediğinden, kendi dişleriniz ağzınızda uzun süre sağlıklı kalır. İmplantlar ile komşu dişlere zarar vermeden yeni dişler elde edilebilir ve üzerlerine diş için doğal bir çerçeve görevi gören bir destek/destek yerleştirilir. İmplantlar ayrıca ağız hijyenini arttırır ve dişler arasında kolay erişim sağlar.
    • İmplantlar ağız hijyeni kurallarına uyulduğu takdirde uzun süre hatta ömür boyu kullanılabilir.

    İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Diş implant yapılışı pek çok hastanın merak ettiği bir konudur. İmplant sürecindeki ilk adım, kişiselleştirilmiş bir tedavi planının geliştirilmesidir. Diş hekiminiz, tıbbi ihtiyaçlarınıza göre size özel bir plan önerecektir.

    Daha sonra eksik dişin kemiğine küçük bir titanyum direk içeren bir kök implantı yerleştirilir. Çene iyileşirken, implant çeneye sıkıca tutturulur. İmplant çene ile tamamen kaynaştıktan sonra üst yapınızla hizalanabilir. Üst yapı olan abutment, dişin iskeleti görevini görür. Bu destek yüzeyinde yeni dişler yapılır.

    Diş hekiminiz ayrıca yeni dişlerinizin rengini doğal dişlerinizle eşleştirecektir. İmplant çene kemiğine sabitlendiği için yedek dişler tıpkı kendi doğal dişleriniz gibi görünür, hissedilir ve işlev görür.

    İmplant Tedavisi Ağrılı mıdır?

    Diş implant ağrı bakımından hastaları yormayan bir tedavi olarak değerlendirilebilir. İmplant ameliyatından önce hasta genellikle lokal anestezi alır ve bazı durumlarda genel anestezi de alır. Bu nedenle hasta operasyon sırasında ağrı ya da ağrı hissetmez. Lokal anestezi alan hastalarda anestezinin etkisi geçtikten sonra gün içinde hafif ağrılar olabilir. Bu ağrılar normal kabul edilir. Ameliyattan sonra diş hekiminin önerdiği bir ağrı kesici ile bu durum ortadan kalkar.

    Sık Sorulan Sorular

    • Diş boşluklarının yanındaki komşu dişlerin kesilmeden korunması
    • Diş boşluğunda bulunan çene kemiğinin erimesinin engellenmesi
    • Ağız hijyeni uygulamalarının daha kolay yapılması
    • Dişlerin doğal dizisindeki gibi tek tek yapılabilmesi ve bu sayede hijyenin artması
    • Daha iyi çiğneyebilme
    • Her istediğini yiyebilme
    • Daha estetik bir görünüm
    • Daha mutlu bir sosyal hayat
    • Her şeyi yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı beslenme gibi avantajları bulunmaktadır.
    İmplant vidalarının belirli bir kalınlık ve genişlikleri bulunmaktadır. Bu sebeple de implant konulması gereken bölgenin çene kemiğinin vidayı kabul edecek yükseklikte, genişlikte ve kalitede olması gerekmektedir. İmplant tedavisinin öncesinde ve implantın ağızda kaldığı süre boyunca dişetlerinin de sağlıklı olması gerekmektedir. İmplant öncesinde hastanın genel sağlık durumu iyi ve uygulamayı engelleyecek bir durumu yok ise implant tedavisi başarıyla uygulanabilmektedir.
    İmplant tedavisi yapılırken uygun olan anestezi yöntemi uygulandığında herhangi bir ağrı ve acı hissetmezsiniz. İşlem anında hastanın tercihine göre genel veya lokal anestezi yöntemi kullanılmaktadır. İmplant yerleştirildikten sonra akşamında duyulabilecek ağrı basit ağrı kesiciler ile önlenebilmektedir. Tedavi tamamlandıktan sonra implantların varlığını bile hissetmez, kendi var olan dişlerinizden herhangi bir farkını anlamazsınız.
    İmplant tedavisinden sonra uzun süreli ağrıların oluşması nadiren de olsa rastlanan bir durumdur. Başarılı ve uygun ortamda uygulanan bir implant tedavisinin ardından uzun süreli bir ağrı yaşanmamaktadır. Hafif ağrıların yaşanması normal bir durumdur.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar