Skip links

Zirkonyum Kaplama

Estetik Cerrahi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Dental » Zirkonyum Kaplama
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Diş kaplama çeşitli sebepler dolayısıyla dişlerinin şeklini değiştirmek isteyen hastalara tavsiye edilen bir tedavidir. Diş hekimleri tarafından yapılabilecek olan bu işlem hastanın sağlıklı dişlerini kaybetmeden daha güzel dişlere sahip olmasını sağlayacaktır.

    Estetik bir kaplama için öncelikle dişlerin ölçüsünün alınması gerekir. Aynı zamanda kaplama için kullanılan malzemenin de seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra kaplama üzerinde istenilen şeklin oluşabilmesi için kalıplar yapılır. Diş üzerine kaplamalar yerleştirilir ve hasta rahatsızlık açısından izlenir. Problem varsa kapaklar onarılır ve işlem tamamlanır. Tedavi sayısı her hasta için farklı olabilse de kapama işleminin genellikle 2-3 seansta gerçekleştiğini söylemek mümkündür. Bu şekilde tamamlanan işlem diş kaplama nedir sorusuna yanıt olarak verilebilir.

    Diş Kaplama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Diş kaplaması işleminden sonra ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte, diş kaplamalarında sorun olması durumunda hastanın bir diş hekimine başvurması da önemlidir. Diş kaplamalarının ardından kullanım esansında herhangi bir problem olmadığı bilinmektedir. Ancak olası bir problemde vakit kaybetmeden diş hekimine görünmek önemlidir.

    Diş Kaplama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Diş kaplama yaptırmak yalnızca ileri yaşta hastalar için değil, genç hastaların da tercihi olabilir. Örneğin lamine kaplamalar sadece bir dişe veya tüm dişlere yapıştırılabilir. Bu kaplamalar genellikle gençken tercih edilir. Çünkü lamine kaplamalar her yaştaki diş kırıklarında tercih edilebilir. Zorunlu olmadıkça çok küçük yaşlarda estetik diş kaplama tercih edilmemelidir.

    Diş kaplama süresi hangi çeşit kaplama yapıldığına göre değişse de pratik bir işlemdir ve hasta işlemden sonra hayatına devam edebilir.

    Diş Kaplama Çeşitleri

    Diş kaplama nasıl yapılır sorusuna yanıt vermeden önce hangi kaplama türünü tercih edeceğinize karar vermeniz gerekir. Günümüzde estetik kaplama olarak da değerlendirilebilecek birçok farklı kaplama türü ve şekli bulunmaktadır. Bunlardan en popüler olanları zirkonyum, lamine ve porselen kaplamalardır.

    • Zirkonyum kaplama: Zirkonyum yapısı itibariyle metale çok yakın bir malzemedir. Ancak dişlerinizin rengine çok daha yakın ve metal kaplamaların aksine beyaz renk seçenekleri sunabilmektedir. Zirkonyumun en önemli özelliklerinden biri de renk yansıması sorununu ortadan kaldırmasıdır. Doğal dişe çok yakın bir görünüm sunar. Bu kaplamalar ağız boşluğu florası ile uyumludur bu nedenle alerjik reaksiyon gibi problemler yaşanmaz. Özellikle diş eksikliği olan hastalar için köprü tasarımı yapılırken zirkonyumun en iyi destek malzemelerinden biri olduğu söylenebilir. Ayrıca metalden farklı olarak hastaların tat alma duyularında değişikliğe yol açmadığını da belirtmek gerekir. Diş eti kenarlarının gri rengini yansıtmadığı için ön dişlerde rahatlıkla kullanılabilir.
    • Lamine kaplama: Özellikle gülüş tasarımı uygulamalarında sıklıkla kullanılan bu kaplama yöntemi estetik ve doğal görünümü ile ön plana çıkmaktadır. Laboratuvar ortamında üretilen diş kaplamaları pratik bir şekilde hastanın ağzına yerleştirilebilir. Hastalar kısa sürede estetik diş kaplamalarına kavuşur. Tamamen doğal diş görünümü isteyen hastalar için bu kaplama yönteminin cazip bir seçenek olduğu söylenebilir.
    • Porselen kaplama: Diş kaplama çeşitleri arasında bulunan porselen kaplama çok uzun süre kullanılması sebebiyle tercih edilmektedir. Bir miktar inceltme işleminden sonra var olan dişin çevresine yerleştirilir. Son derece estetik sonuçlar sunan porselen kaplamalar ile doğal diş görünümü de elde edilebilmektedir. Zirkonyum kaplamaya göre çok daha ince işlenebiliyor olması bu kaplamayı ön plana çıkarmaktadır.

    Diş Kaplamaları Neden Yapılır?

    Birçok kişi güzel dişler elde etmek için estetik kaplama yöntemini tercih etmektedir. Bu nedenle diş kaplama neden yapılır sorusunun asıl cevabı estetik kaygılardır. Sararmış veya kırılmış bir dişi daha iyi göstermenin en kolay yolu kaplamalardır. Son yıllarda popülaritesi artan gülüş tasarımının tam olarak tamamlanması için de kaplama uygulaması gerekebilir. Bu nedenle gülüş tasarımı kaplamalı dişlerin tercih edilme sebeplerinden biridir.

    Sık Sorulan Sorular

    Zirkon seramik tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır. Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

    Metal destekli kaplamaların ışık geçirgenliği çok azdır ve bu da zamanla diş etlerinde koyu bir rengin oluşmasına neden olmaktadır. Geliştirilerek ağız ve diş sağlığı dünyasına kazandırılan zirkonyum diş ise ışık geçirgenliği daha yüksek ve beyaz renkli olmasından dolayı zaman içinde diş etlerinde koyuluğa neden olmamaktadır.

    Metal destekli diş kaplamalarında estetiklik çok aranan bir şey değildir. Fakat zirkonyum diş , buna zıt olarak ışığı geçirebilme özelliği sayesinde dişlerde zamanla meydana gelebilen mat görüntüye neden olmamaktadır. Dişlerin orijinal haline daha yakın olması; daha sağlıklı, daha şeffaf ve daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlamaktadır.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar