Skip links

Sakal ve Bıyık Ekimi

Saç Ekimi

Anasayfa » Sağlık & Güzellik » Saç Ekimi » Sakal ve Bıyık Ekimi
Numaranızı bize gönderin. Ekibimiz sizi arasın!

    Bilgi / Randevu

    444 0 212

    Genel Bakış

    Sakal bıyık ekimi yaptıranların yorumları internet üzerinden en sık araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Pek çok erkeğin sahip oldukları en önemli aksesuar olarak bilinen sakal çeşitli nedenler dolayısıyla dökülme ya da seyreklik yaşayabilir. Bu gibi durumlarda hastalar özgüven kaybı yaşayabilir ve problemi nasıl çözeceklerini konusunda kafa karışıklığı hissedebilir. Ancak teknolojinin ve buna bağlı olarak estetik işlemlerin her geçen gün artıyor ve pek çok farklı yönteme sahip oluyor olması sakal bıyık ekimi gibi işlemlerin kolaylıkla yapılabilmesini sağlamıştır. Bu sayede çeşitli sebepler dolayısıyla sakal ya da bıyıklarında eksiklikler ya da azalmalar yaşayan erkekler bu problemin önüne geçmekte ve özgüven kaybı yaşadıkları bu sorunu ortadan kaldırmaktadır.

    Sakal Bıyık Ekimi Çeşitleri Nelerdir?

    Sakal bıyık ekimi işlemleri esnasında kullanılan farklı yöntemler olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır. Bu işlemler esnasında en yaygın olarak kullanılan teknik ise fue yöntemidir. Bu yöntem ile birlikte cerrah donör bölgesinde yer alan kıl köklerinin tek tek toplar ve sakalda ya da bıyıklarda boşluk görülen yerlere nakledilerek daha sağlıklı ve gür bir görüntü elde edilmesini sağlar.

    Yaklaşık olarak 2 ila 5 saat arası süren ve köklerin alındığı yere küçük dairesel izler bırakan bu işlem hızlı bir iyileşme süreci gösteriyor olması ve kullanımıyla birlikte pek çok farklı avantaj sağlaması sebebiyle yaygın olarak tercih edilmektedir. İyileşme sürecinde herhangi bir rahatsızlık ya da acı hissedilmesi sebebiyle de tercih edilen ve işlemin hemen ardından hastaların hayatına geri dönebilmesi mümkün hale getiren bu işlemin oldukça konforlu olduğunu dile getirmek yanlış olmayacaktır.

    Sakal Bıyık Ekimi Nedir?

    Sakal bıyık ekimi son yıllarda oldukça sık şekilde tercih edilen bir estetik işlem olarak ele alınmaktadır. Bu işlem esnasında saç derisinden alınan saç kökleri sakal ve bıyıklar da seyrek olan ya da dökülme meydana gelmiş bölgelere ekilir ve böylelikle sakal ve bıyıkların daha gür ve sağlıklı bir görüntü elde etmesi sağlanır. Yara izlerini örtmek, tarzını güçlendirmek ya da pek çok farklı sebeple dolgun sakallara sahip olmak isteyen erkeklerin sıklıkla tercih ettikleri bu yöntem işinde uzman bir estetik cerrah tarafından kolaylıkla gerçekleştirilebilecek olan bir operasyondur.

    Sakal Bıyık Dökülmesi Neden Olur?

    Sakal bıyık ekimi erkekler tarafından tercih edilen ve çeşitli sebepler dolayısıyla sakal ya da bıyıklarına dökülme yaşanan durumlarda kullanılmakta olan bir işlem olarak bilinmektedir. Yüzde meydana gelen travmalar ya da yanıklar veya enfeksiyonlar sakal ve bıyıklar da dökülmeye neden olabilir. Bunun yanı sıra genetik faktörler, stres ve sıkıntı gibi çevresel etkenler de sakal ve bıyıkların dökülmesine neden olabileceği gibi bu durum özgüven kaybı yaşamanıza neden olabilecek bir problem olarak karşınıza çıkabilir.

    Sakal Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

    Sakal bıyık ekimi işlem olarak saç ekimine benzemektedir. Uygulama öncesinde lokal anesteziyle uyuşturulur ve böylelikle operasyon esnasında hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. İşlemi gerçekleştiren uzman sakal ve bıyık bölgesinde yönü ve büyüme şeklini belirleyecek küçük kesiler gerçekleştirir ve bu kesilere kıl köklerini yerleştirir.

    Sakal ve Bıyık Ekimi Tehlikeli midir?

    Sakal ve bıyık ekimi işleme esnasında saç kökleri enfekte olabilir ve iltihap yanabilir ancak bu nadir görülen bir durumdur.  İşlemin ardından uzmanın size önerdiği şekilde bakım yapar ve önerdiği kremleri ve losyonları kullanırsanız bu gibi bir durumla karşı karşıya kalma ihtimaliniz oldukça düşük olacaktır. Konforlu bir operasyon olması ve iyileşme sürecinin hızlı olması sebebiyle yaygın olarak tercih edilmektedir.

    Sık Sorulan Sorular

    Sakal ve bıyık ekimi köse olarak tabir edilen yüzünde hiç sakal ve bıyık olmayan hastalara da uygulanabilen bir yöntemdir. Bu şekilde kliniğimize gelen Arap ve Uzakdoğulu birçok hastaya başarı ile saç, bıyık ekimi uygulanmıştır.

    Bununla birlikte nakil yapılacak hastanın esmer ya da sarışın olması tedavi sürecini hiçbir şekilde etkilemez. Saç ve sakalı farklı renkte çıkan hastaları da iyi analiz etmek gerekir. Çıkacak olası sonuç konusunda hastayı önceden ikaz etmekte fayda vardır.

    Sakal ve bıyık ekimi lokal anestezi altında yapılan tek seanslık bir işlemdir. Yaklaşık olarak 4-5 saat arasında süren ağrısız bir işlemdir. İşlemin ertesi günü nakil yapılan bölgede ufak tefek bazı kabuklanmalar görülebilir. Ancak kısa sürede geçer. Ekilen köklerin ucundaki kıllar 15 gün sonra dökülür. Bu durum normal bir süreçtir. Üç ay sonra kıllar tekrar uzamaya başlarlar. 6 ila 8 ay içinde istenen ölçütte sakal ve bıyığa hasta kavuşmuş olur.
    Sakal ekimi yaptıracak kişi aynı zamanda saç ekimi de yaptıracak ise, hastanın titizlikte değerlendirilmesi gerekir. Donör sahada bulunan saç kökleri detaylıca incelenmelidir. Bu bölgeden alınan kıl köklerinin hem saç için, hem de sakal için kullanılacağı hesaplanarak, buna uygun bir planlama yapılmalıdır. Kıl köklerine zarar verilmeden, heba edilmeden ekim gerçekleştirilmelidir. Ayrıca kıl köklerinin sakala uygun olanı sakal ekimine, saç için olanları da saç ekiminde kullanılmalıdır. Kıl köklerinin renk ayrımı da doğru yapılarak, saç ve sakal ekimi aynı anda yapılabilir.

    Tıbbi Birimler

    Sağlık & Güzellik

    Doktorlar

    Online Randevu

    Tahlil Sonuçları

    E-Doktor

    İletişim Bilgileri

    Anlaşmalı Kurumlar

    Sağlık Köşesi

    International Patients

    Kurumsal

    Esencan Videolar