Dr. Özden Durmuş Gönültaş

Position: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Categories: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Kısa Özgeçmiş

1983 yılında Malatya’da doğdum. İlk ve ortaöğretimi Malatya’da tamamladıktan sonra lise eğitimini Sivas Fen Lisesi’nde yatılı olarak tamamladım. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimimi, İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalığı uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2022 yılında başladığım İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Sosyal Pediatri Doktora Programına halen devam etmekteyim. Evli ve iki çocuk annesiyim.

• Lisans : Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi (2002-2008)
  • Y. Lisans: İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü-Çocuk Sağlığı ve Hastalığı (2012-2018)
  • Doktora : İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü-Sosyal Pediatri Doktora Programı (2022-….)

İş Deneyimi

• Karabahçe Sağlık Öcağı (Siverek-Şanlıurfa)
  • Özel Gözde Kışla Hastanesi Acil Servis (Malatya)
  • Özel Müjde Hastanesi Acil Servis (Malatya) İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü (İstanbul)
  • Sason Devlet Hastanesi (Batman)
  • Beylikdüzü Devlet Hastanesi (İstanbul)
  • Özel Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi

Çalışma ve Yayınlar

•  Yüksek Lisans Tez Çalışması: Üre Döngüsü Bozukluğu Tanılı Hastalarda Retrospektif Değerlendirme 2018 (Tez Danışmanı: Prof.Dr. Gülden Gökçay)
  • Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında (proceedings) basılan bildiriler:
    Durmus Gonultas Ö, Somer A, Acar M, Sütçü M, Hançerli Törün S, Çalışkan E, Gurler N, Salman N. Congenital tuberculosis in an infant of HIV positive mother. Poster No: WSPID 7-088. 10thWorld Congress of The World Society of Pediatric Infectious Diseases (WSPID), Shenzhen, China, December, 2017.

S. KaramaN, A. Unuvar, O. Durmus Gonultas, A. Karagenc, S. Aydogdu, D. Tugcu, Z. Karakas. Acquired Hemophilia: An Unusual Bleeding Disorder in Childhood. Poster no:168. 10th Annual Congress. Of the European. Assosiation. For Haemophilia. And Allied Disorders, Paris,France, February 2017

Ozden Durmus Gonultas, Mehmet Cihan Balci, Mubeccel Demirkol and Gülden Gökçay. Argininosuccinate Synthetase Deficiency: Sixteen Patients From a Single Center. Poster no:383. 13th International Congress of Inborn Errors of Metabolism (ICIEM), Rio de Janerio, Brazil, September 2017
  • Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
    Deniz ÖZÇEKER, Özden DURMUŞ GÖNÜLTAŞ, Serdar CANTEZ, Nermin GÜLER, Özlem DURMAZ, Mine GÜLLÜÖĞLU, Zeynep TAMAY. Çocukta Atopik Dermatit ile Çölyak Hastalığının Nadir Birlikteliği: Ölgu Sunumu Turkiye Klinikleri J Pediatr. 2016;25(3):183-6. iki: 10.5336/pediatr.2016 50611
  • Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:
    Gürkan Atay, Özden Durmuş Gönültaş, Serra Karaca, Murat Kardaş, Ömer Ali Sayın, Kemal Nişli. Uzamış Resüsitasyona Rağmen ECMO ile Düzelen Myokardit Olgusu.14. Acil Tıp ve Yoğun Bakım Kongresi, Adana, Türkiye, Ekim 2017.

Özden Durmuş Gönültaş, Ayşe Kılıç, Muhammet Ali Varkal, İsmail Yıldız, Gülden Gökçay,
    Meryem Karaca, Fatma Oğuz, Emin Ünüvar, Burak Tatlı. Şiddetli kusma yakınması ve Vitamin B12 eksikliği: Olgu sunumu. 37. Pediatri. Günleri, İstanbul,Türkiye, Nisan 2015.

Özden Durmuş Gönültaş. Üre Döngüsü. Bozukluğu Tanılı. Hastalarda Retrospektif Değerlendirme. 39. Pediatri Günleri, İstanbul, Türkiye. Nisan 2017

Uzmanlık Alanları

• Rutin çocuk sağlığı izlemi
  • Aşı uygulamaları